Fantasy tips!

Helleu :) Det var inte igår jag skrev här... och inte i förrgår heller för den delen. Anledningen är att Välgöraren går lite segt att läsa just nu. Inte för att den är värdelös utan för att den inte är tillräckligt spännande för att hamna högre upp på prioritetslistan.

Tänkte i alla fall ge er som fortfarande springer förbi på den här bloggen ett superbra boktips! Fantasy tips :)
Om man ska läsa bra fantasy böcker så ska man läsa David Eddings böcker. Han har skrivit en del trilogier och den första jag läste var Sagan om Elenien som består av tre böcker; Diamanttronen, Rubinriddaren och Safirrosen. Böckerna handlar om en riddare vid namn Spjuthök som efter flera års landsförvisning återvänder för att finna att den person, drottning Ehlana, han utsågs till att skydda har drabbats av en svår sjukdom. För att sakta ner sjukdomsprocessen har man låtit inkaplsa hennes kropp i kristall. En korrumperad överstepräst har tagit tillfället i akt och tagit över styrandet av landet. Detta bådar inte gott och Sjuthök måste försöka rädda drottningen för att landet inte ska gå under.

Det som gör att man fastnar i böckerna tycker jag är att man får en sådan tydlig bild av karaktärerna, man blir imponerad och facinerad över hur man lär känna karaktärernas personligheter osv. Dessutom är humorn i böckerna underbar!

Om man sedan vill fortsätta med samma karaktärer så ska man läsa Sagan om Tamuli som också består av tre böcker; Kupolera av eld, De skinande, Den dolda staden.

Trevlig läsning!

Op ku'rkor

Och andra konstigheter...

RSS 2.0